FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du bra och vanliga frågor. Vi uppskattar alla typer av frågor och feedback, så hör av dig!

 

Hej! Det är första gången jag köper en mässvägg, hur funkar det?

Se vår guide hur du enkelt handlar – SÅ HANDLAR DU!

 

Var hittar jag exakta leveranstider?

Normal beräknad leveranstid står angivet på respektive produkts produktsida. När vi godkänt din order och dina tryckfiler bekräftar vi planerad tidpunkt då din order skickas från oss. Sedan tillkommer tid för frakt beroende på vald frakttjänst. Vet du vad ni önskar samt när ni kan lägga order och skicka oss filer, så fråga kundservice som stämmer av med produktion och återkopplar snabbt till dig.

 

Lite osäker på hur jag gör originalet/tryckfilen samt om upplösningen blir bra.  Vad göra?

På denna sida hittar du all information om hur du skapar tryckfiler s.k. original – SKAPA TRYCKFILER.

Upplösningen kan du enkelt själv se direkt på din dator. Titta på din tryckfil eller förstora upp bilder till verklig storlek på din dator, alltså i skala 1:1 till så stort du vill att ditt tryck ska bli. Är det skarpt och fint på skärmen blir det skarpt och fint när vi trycker. Är det suddigt eller pixligt, blir det tyvärr detsamma vid tryck och du borde se över upplösningen på ditt underlag. Att arbeta med vektoriserade logotyper samt bilder med högsta upplösningen underlättar.

 

Vi ska delta på ett par mässor i Sverige och en mässa utomlands. Mässarrangören utomlands efterfrågar det vi tror rör brandklassning. Vilken information borde vi ha?

Ni ska ha en vägg med tryck på brandklassat material. Ni vill ha dokument om brandklassning att visa upp. Mässor utomlands är generellt hårdare med dokumentation, men svenska mässor blir mer och mer noga. Kundservice kan rekommendera lösningar och förse er med dokumentation.

 

Vad är brandklassning?

Enkelt förklarat är det en klassificering utifrån hur ett material reagerar vid brand. För tex en vepa direkt på mässarrangörens vägg är det viktigt att veta om materialet slår öppna lågor eller inte vid händelse av brand.

 

Tror vi har en liknande modell vägg på kontoret som ni säljer . Kan vi beställa en likadan?

Självklart. Skicka gärna in en bild på er befintliga vägg så kan vi avgöra vad det är för modell. Vill ni återanvända själva ställningen och bara köpa nytt tryck går det bra.

 

Tack för snabb leverans! Kartongen var skadad men väggen verkar helt OK, är det något vi borde göra?

För snabbast korrekt svar, ring fraktbolaget. Ansvaret för varan vid frakt och mottagande av varan ligger på fraktbolaget och dig enligt fraktbolagets villkor. Generellt brukar man behöva göra en anmälan direkt mot fraktbolaget så snabbt som möjligt, ibland redan vi mottagande av varan. Har du ytterligare frågor hör av dig igen till vår kundservice så hjälper vi dig så gott det går.

 

Kan ni skicka direkt till mässan?
Ja, om det är OK för mässan. Lyssna med mässans mässervice/kundtjänst om de tar emot gods, hur det ska märkas, vilken adress och klockslag som gäller för just din mässa. Här hittar du kontaktinformation till några vanliga mässor.

 

Vår vägg används av flertal olika och ibland nya säljare. Har tappat bort monteringsinstruktionen, hittar jag den på webben?

Monteringsinstruktioner finns på respektive produkts produktsida. Är det någon information ni saknar, vänligen skicka ordernummer/modellnamn till oss på kundservice så hjälper vi er vidare.

 

Vårt företag har en uttalad miljöpolicy. Vad kan ni rekommendera?

Generellt är mässväggar med vår metod för tygtryck ett bra val. Trycktekniken på tyg är sublimeringstryck där färgerna, själva tryckfärgen är baserad på vatten. För vissa andra tryckmetoder är själva bäraren av färgen kemikalier. Ska ni flitigt använda en vägg vecka in och vecka ut, kan en vägg med tryckta bildvåder vara ett bra alternativ. Men beror på hur ofta väggen används och förväntat slitage.

 

Har ni prisgaranti?

Nej, vi har hittills inte sett det som en anledning för att göra våra kunder mer nöjda. Vi arbetar med rekommenderade och marknadsmässiga priser, ibland är vår produkt dyrare, ibland billigare. Om du jämför produkt från annan leverantör, så skicka oss ett meddelande och länk till produkt så kan vi ge dig bättre svar om vad som passar ditt behov. Vår känsla är att vi ofta har produkter av annat märke och snabbare leveranstider. Sen levererar vi tryck från Sverige vilket alla inte gör, något som kan påverka både pris och kvalitet.

 

Hittat en annan modell vägg från annan leverantör som nästan är halva priset. Har ni något jämförbart?

Kanske. Skicka länk till produkt så stämmer vi av ert behov för när ni behöver leverans och hur mässväggen ska användas. Generellt har de märken vi erbjuder en prisnivå som är satt efter deras och vårt arbete med kvalitet, produktutveckling, service/leveranstider och garantier. Vi lägger ingen värdering i de som sätter billigast pris först, det viktigaste är att ni får en vägg som ert företag vill jobba med.

 

Är det någon garanti på väggen?

Ja, själva konstruktionen, tex ställningen, har garanti enligt märkets/vår underleverantörs villkor. Ofta väldigt bra, vissa produkter har livstidsgaranti.

Själva trycket är unikt producerat just för dig, så det omges inte av samma rätt till byte och garanti, samma sak gäller måttbeställda/formskurna produkter tex mattor. Självklart kan du reklamera en vara om den har uppenbara fel som vi ansvarar för, skicka då anmälan med underlag i text och bild till kundservice så återkopplar vi med lösning. Se våra köpvillkor för mer information.

 

Vad har ni för öppettider?

Du kan beställa mässväggar och tillbehör dygnet runt. Kundservice har öppet helgfria vardagar kl. 8-17. Showrooms har i regel öppet samma tider som vår kundservice, samma sak för om vi har kommit överens om att du ska hämta din order. Showrooms kan ha varierande öppettider under semestertider.

 

Hade tänkt ta fram en stor banderoll eller liknande till studentexamen. Kan jag köpa det hos er?

Ja, om köparen är ett företag eller organisation. Vi säljer inte till privatpersoner.

 

Vi har mässa i Stockholm, kan vi hämta order hos er?

Oftast går det bra, men ni behöver stämma av det med kundservice. Vi kan även skicka order så den väntar på er när ni kommer till mässan.

 

Kommunen ska gör en upphandling, kan ni skicka offert enligt bifogad förfrågan?

Ja, tack för förfrågan! Vi skickar offert inom kort.

 

Vi arrangerar events där gäster ska fotograferas när de anländer. Behöver bra lösning för ”sponsorvägg” med logotyper osv.

Ska väggen kunna sättas upp och ner snabbt, och kanske bara användas en gång, är en mässvägg med tygtryck en bra lösning. Topptryck med drag i färgerna och en yta som inte är högglansig. Har ni en riktigt tajt budget är vepa direkt på vägg ett alternativ. Där kan ni sätta egen bredd och höjd. Ska vägg användas upprepade gånger, tex under road-show under längre tid så kan en vägg med våder vara aktuell. Stäm av med kundservice så hittar vi rätt.

 

Tack!

Tack, själv! Välkommen åter.

 

 

SKICKA EN FRÅGA

 


  • NAMN


  • FÖRETAG / ORGANISATION


  • DIN E-POST


  • TELEFON


  • ÄMNE


  • MEDDELANDE


  • BIFOGA FIL

  • Släpp filer här eller